I Congrés Internacional sobre l'ensenyament de la gramàtica

Detalls de l'Activitat

I Congrés Internacional sobre l'ensenyament de la gramàtica

Hora: febrer 27, 2014 to febrer 28, 2014
Localitat: València
Carrer: Av. Tarongers, 4
Població: València
Web o Mapa: http://congram2014.blogspot.c…
Tipus d'Activitat: congrés
Organitzada Per: Grup d'Interacció i Ensenyament de Llengües (GIEL)
Darreres activitats: Mar 1, 2014

Exporta a Outlook o iCal (.ics)

Descripció de l'Activitat

I Congrés Internacional sobre l’ensenyament de la gramàtica
València, 27 i 28  de febrer de 2014.
L’ensenyament de la gramàtica, com a part de l’ensenyament de la llengua i la literatura en les diferents etapes educatives, ha suscitat sempre fortes polèmiques al voltant de tres aspectes fonamentals: les finalitats, els continguts didàctics i la metodologia d’intervenció en l’aula. A partir d’aquests elements, en l’actualitat, sembla ineludible abordar la reflexió gramatical des de la perspectiva del desenvolupament de la competència metalingüística dels estudiants, així com les complexes relacions entre el saber gramatical i l’ús lingüístic, siga des del camp de les llengües primeres, segones o estrangeres. Així mateix, cal considerar aquests aspectes des de la perspectiva diacrònica, la qual ofereix una visió de l’evolució de l’ensenyament de la llengua i de la construcció de la Didàctica de la Llengua com a disciplina.
Al voltant d’aquestes qüestions, pretenem que el congrés servisca de punt de trobada per a diferents línies de treball, entre d’altres: les concepcions dels alumnes sobre les diferents nocions gramaticals; la transposició didàctica dels continguts gramaticals dels manuals escolars (des d’una perspectiva sincrònica o diacrònica); els continguts ensenyats a l’aula; la relació entre la gramàtica i la composició de textos (orals o escrits) i sobre les condiciones didàctiques en què han de plantejar-se o la reflexió explícita dels estudiants sobre els continguts gramaticals orientada al desenvolupament de la seua consciència metalingüística; la relació entre els esdeveniments externs –polítics, socials i científics– i la constitució de les disciplines lingüístiques (l’evolució curricular de l’ensenyament de la gramàtica, la relació entre els currículums oficials i la configuració dels manuals escolars, etc.); els debats pedagògics sobre l’ensenyament de la llengua o la configuració de la gramàtica escolar com a gènere.
El congrés està pensat per tal d’oferir un espai de presentació i de discussió d’investigacions actuals i innovadores en totes les àrees vinculades amb l’ensenyament de la gramàtica, tant en llengües primeres com segones i estrangeres, i des d’un enfocament sincrònic o diacrònic.

Mur de comentaris

Fes-hi un Comentari

Respon a la invitació I Congrés Internacional sobre l'ensenyament de la gramàtica per afegir comentaris!

Registra't en la Xarxa Un Entre Tants

Comentari de INÉS febrer 24, 2014 a les 9:52

Moltes gràcies Alícia! Jo no podré anar-hi, però gràcies igualment.

Comentari de Alícia febrer 23, 2014 a les 13:41

Comentari de Alícia gener 14, 2014 a les 9:32

Hola,

Ja estan els horaris del congrés.

Dijous 27 de febrer

Divendres 28 de febrer

Més informació ací

Comentari de Alícia gener 12, 2014 a les 11:27

Hola Inés i Oreto,

Encara no està el programa definitiu del congrés. Només estiga disponible, el compartiré en 1entretants perquè pugueu mirar si us va bé l'horari de les comunicacions o ponències que us puguen interessar.

Una abraçada,

Alícia

Comentari de INÉS gener 11, 2014 a les 11:45

M'agradaria, però no tindre el programa amb l'horari i ponències no ajuda a organitzar-se. Cap de setmana és més fàcil. De tota manera, gràcies Alicia per convidar-me.

Comentari de Oreto Doménech gener 10, 2014 a les 19:08

Potser m'escaparé un dia perquè una col·lega d'Hermeneia hi participa :) Si estoguera més a propet em quedaria a tot! Quan es prodrà consultar el programa?

Hi van (5)

Pot ser que sí (8)

No hi van (2)

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service