Hola a tots i a totes!

Al mes de maig comencem la docència al Màster en Literatura en l'Era Digital (Universitat de Barcelona) de l'Especialització en Literatura DigitalAra ja hem acabat el curs d'especialització en Lectura i Didàctica de la Literatura i TIC i els alumnes han fet una meravella de projectes relacionats amb això que espere poder mostrar-vos ben aviat.

El curs de Literatura Digital està relacionat amb l'anàlisi de textos electrònics, la seua lectura, les humanitats digitals i la relació que tenen amb altres llenguatges i codis... en definitiva, els fonaments que hauria de tenir qualsevol formació de lletres hui dia, fonaments digitals que enllacen amb els "tradicionals" i que ens són necessaris als mestres de literatura del segle XXI.

Perquè conéixer la cultura digital passa ara per l’anàlisi de la rellevància de la literatura en el conjunt de pràctiques culturals i artístiques que tenen lloc en el ciberespai a partir de la reflexió i el comentari d'aquestes manifestacions des d'un enfocament hermenèutic central, tot partint de les noves textualitats literàries, que prenen forma en allò que es denomina textualitats electròniques. 

Analitzarem exemples de pràctiques artístiques digitals, manifestacions dramàtiques al ciberespai, poesia electrònica o digital i narrativa hipertextual i coneixerem a fons aquestes formes literàries generades electrònicament i habitualment consumides en l'entorn digital de la xarxa. Aquestes manifestacions de literatura digital també les trobem en la nostra llengua i això és un goig perquè vol dir que la nostra llengua està viva i al dia en aquest aspecte.

Una mostra de les obres de literatura digital en català la trobeu en aquesta presentació.

 LITERATURA DIGITAL EN CATALÀ

Així que ja ho sabeu: si us interessa el tema i voleu provar amb un curs d'especialització l'oferta del qual és única en tot l'Estat Espanyol, escriviu a Alicia Rodríguez Secretaria IL3 (arodriguezg@ub.edu) o a mi mateixa (oretodomenech@gmail.com). Teniu una fitxa adjunta amb més detalls (LiteraturaDigitalHERMENEIACAT.pdf) i l'enllaç a la pàgina de la UB més amunt. No tardeu, que tanquem la matrícula en uns dies!

Gràcies i una abraçada!

Vistes: 77

Contesta

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service