La notícia la recull Vilaweb. A iniciativa de l'escriptor Josep Lozano, es pretén que cada 4 de setembre, data de naixement del nostre poeta, es faça un àpat popular per reivindicar cultura i llengua, tal com es fa al "Burns Supper" escocés (on es commemora el naixement del poeta Robert Burns).
En aquesta data, a més de fer un dinar/sopar de germanor, es recitaran poemes d'Estellés i es cantaran poemes i cançons d'altres autors.
De moment, s'hi han sumat Alginet, Benimodo i Manuel. I nosaltres?Vistes: 34

Contesta

Contestacions a Aquesta Conversa

Queti, gràcies.
Finalment, he pogut deixar una nota. Demà, després de la reunió, inclouré més indicacions.
Ja són 25 les poblacions o entitats que s'han sumat a la iniciativa. La celebració en algun poble es farà dins de la primera quinzena; per exemple, Alginet ho farà el dia 3.
Demà deixaré el programa de Benimaclet, que és el que tenim més a prop els de València, i intentaré que es pengen dades sobre els altres llocs (Alginet, Benimodo, Benimaclet, Benicarló, L'Alcúdia, Manuel, Montserrat, Vinaròs...).
Paco,
gràcies per les hores que estàs dedicant perquè aquesta celebració tinga el ressò que cal, i per la informació que ens proporciones amb puntualitat. Una bona iniciativa que requereix el nostre suport i entusiasme.
Hi ha una bona secretària que roman en l'anonimat i fa la feina, com passa als contes de nans on, quan el sastre s'alçava del llit, es trobava la feina de casa feta. Però no en diré el nom per si desapareix l'encanteri. Ella ja s'ho sap bé; per això és màgica o bruixeta.
És evident que, vinga d'on vinga l'ajuda, tota pedra fa paret, i ens hem d'implicar tots perquè la festa (amb tot el que significa de valoració de la nostra llengua i cultura, entre d'altres) es consolide. I la màgia està en els poemes d'Estellés, no creus?
Així és. Si no fora perquè començarem curs dies després, portaria també la proposta al claustre de començar aquest curs amb la lectura d'un dels poemes d'Estellés i l'explicació, en un díptic, de la biografia de l'autor, de la justificació de la festa, la còpia d'un poema i una foto de portada. Això tampoc no seria complicat de fer.
Quina idea tan bona! Si no es fa per aquest curs, el vinent, que aquesta festa ha vingut per quedar-se. Me l'apunte!

RSS

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service