Hui he llegit la notícia que l´Escola Valenciana i Softcatala presenten "Softvalencià". Es tracta d'una iniciativa per a promoure l'ús del programari en català al País Valencià.

La finalitat és poder disposar de programari en variant valenciana. Com expliquen els impulsors, la localització en diferents variants d'una mateixa llengua és habitual en l'àmbit informàtic: es possible de trobar programari en les variants d'anglés americà o britànic, o d'espanyol d'Espanya o d'Argentina.

Aquesta és la informació que a mi m´ha arribat si algú en sap alguna cosa més, agrairia la seua ajuda.

Vistes: 18

Contesta

Contestacions a Aquesta Conversa

Sí, ha estat una errada per la meua part. Al primera m´ha costat de entendre la notícia perquè he llegit: que el softcatalà junt amb l'escola valenciana presenten el softcatalà i després més avall de la notícia ja especifica la variant dialectal de la llengua.
Si és que amb el nom de la llengua com a tal jo podríem posar-nos a discutir...
M'agrada, això que diu Toni, a veure si va avant... Si als centres es fera propaganda...
Un dels membres de softcatalà té un bloc on explica algunes coses respecte a aquesta nova inicitiva.

L'última entrada no l'he acabada d'entendre, perquè parla del SO Solaris i fa una referència a l'Openoffice que m'ha espantat un poc (perquè deixarien de mantenir-lo i funcionaria a través d'una comunitat de forks, que no tinc ni idea de què és) però en altres llocs parla de softvalencià, i diu (copie i apegue):
A Softvalencià es podrà trobar:

- Traductor de valencià a anglès, francès, portuguès i castellà (i viceversa) – això és una novetat molt interessant que donarà peu a nous projectes a Softcatalà
- Corrector de valencià
- I programari en variant valenciana que anirem afegint


Una cosa que m'ha semblat, però, molt preocupant, i important, és el que conta a una altra entrada, i que recomane que llegiu, sobre la nostra dentificació a la xarxa. Explica que, amb el lliurex, la identificació es fa amb un codi secessionista, i que han aconseguit el mateix amb l'OO! Penseu que a tots els centres estan enviant els ordinadors amb el lliurex i l'OO, i molts ens l'hem descarregat.


Encara que siga una autocita, us enllace amb una entrada al meu bloc on, ja fa quasi un any, parlava de com ens identifiquen a internet els navegadors que utilitzem i donava unes recomanacions molt senzilles perquè la llengua fos el català. En el teu cas, quina llengua diu el teu navegador que és la teua?
Uf, Vicent. Això del Lliurex sí que fa por... sembla que el que fan, per una banda (en teoria almenys), ho desfan, per una altra...

Diu aquest xicon que faran una altra jornada sobre el català a la xarxa Connecta'l el 9 de maig a Alacant (cau diumenge). Estarem pendents de la notícia.

Gràcies per l'apunt.
Per cert, demà fan la "I Semana Informática" al meu institut. Aniré al taller d'Ubuntú. Li vaig enviar al cap d'estudis l'enllaç de la pàgina en català. A veure què passa...
A infomigjorn apareix avui aquest article, que pot donar per més d'un debat.

RSS

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service