Literatura catalana medieval

Informació

Literatura catalana medieval

Encetem un nou grup per compartir experiències, materials i suggeriments sobre lectures i recursos per treballar la literatura en 1r de Batxillerat i en l'ESO

Membres: 19
Darreres activitats: Feb 6, 2017

Primeres idees per treballar Literatura en Batxillerat i Secundària

Comencem amb el que tenim ja treballat, per exemple us deixe l'enllaç al meu wiki del curs que acaba: http://queviuresdigitals.wikispaces.com/

Hi trobareu un apartat de lectures amb recomanacions també dels alumnes a partir de la seua experiència com a lectors. Hi ha apartats amb recursos de literatura i llengua i unes memòries amb les activitats del curs.

 

També podem recollir els blogs de Literatura que coneguem i que poden ser d'interès. Us deixe l'enllaç amb el blog que tinc per als meus alumnes de Literatura de diferents cursos: http://glossari.blogspot.com/

En aquest blog recollim les aportacions dels alumnes de Literatura sobre els textos que lligen, escriuen i comenten. Afegim música i vídeos que els complementen.

Fòrum de Conversa

Aquest grup encara no té cap conversa encetada.

Mur de comentaris

Fes-hi un Comentari

Necessites ser membre de Literatura catalana medieval per a afegir comentaris!

Comentari de Jordi Seriols abril 1, 2014 a les 12:58

Perdó pel retard. L'adreça amb la informació del treball sobre literatura moralista medieval és www.materdeivalencia.wikispaces.com/3rESO.

També hi trobareu informació per fer un periòdic amb notícies sobre l'Edat Mitjana. L'alumnat inventa notícies després de cercar informació sobre les Cròniques, Ramon Llull, la societat medieval, l'expansió de la Corona d'Aragó, etc.

Comentari de Pilar Garcia Vidal abril 1, 2014 a les 0:10

Gràcies per compartir Vicent, em sembla molt útil i aprofitable la teua proposta. Ja et comentaré els resultats si la puc aplicar en algun moment del curs. Demà porte els alumnes de 1r de Batxillerat a veure l'obra Quatre-cents al Micalet. Sembla que potser també una bona activitat per treballar la nostra literatura.

Comentari de Vicent Ferrer Puchol març 31, 2014 a les 23:11

Gràcies, Pilar. Prenc nota del "periòdic medieval".

En el meu cas, els faig treballar mitjançant el google drive. Trobe que presenta molts avantatges. Us n'explique alguns a l'entrada que he fet a un altre dels espais de publicació d'1entretants: http://1entretants.ning.com/profiles/blogs/no-nomes-de-powerpoints-...

Comentari de Pilar Garcia Vidal març 22, 2014 a les 18:07

Hola companys, després de trobar-nos en l'agradable ambient de la Jornada de ComparTIC que es respirava a l'Octubre i de comentar breument com anem treballant la literatura medieval amb Vicent, em decidieisc a explicar-vos una nova proposta que he engegat enaguany amb els meus alumnes de 1r de Batxillerat. Es tracta de treballar els gèneres periodístics (notícia, crònica, reportatge, entrevista, article d’opinió) per publicar articles sobre literatura medieval, una mena d'elaboració de l'hemeroteca de l'època. Els alumnes es converteixen en periodistes de l'Edat Mitjana i publiquen en el blog del curs els seus articles: http://1rbserpis.blogspot.com.es/

M'agradaria que Vicent F. ens comentara també com treballa amb el Drive les presentacions que preparen els seus alumnes sobre alguns temes.

Comentari de Pilar Garcia Vidal març 2, 2014 a les 22:20

Hola Jordi, jo també he treballat la moralitat sexual en la prosa religiosa medieval de forma semblant però amb alumnes de 1r de Batxillerat en una webquest per a què feren la presentació en Prezi. Estaria bé que intercanviàrem les propostes. T'envie l'enllaç amb la webquest: https://sites.google.com/site/moralitatsexual/

M'agradaria que m'enviares també el plantejament de la teua proposta ja que tinc alumnes de 3r amb els quals podria plantejar-me aquest tipus de treball.

Comentari de Jordi Seriols març 2, 2014 a les 19:16

Hola amics,

fa dos o tres anys que treballe la literatura moralista medieval amb els alumnes de 3r d'ESO mitjançant un projecte amb dos productes finals: un PowerPoint i una presentació oral del tema. Els alumnes trien quin autor volen treballar (en grups de cinc o sis), fan el PowerPoint (que avalue mitjançant una rúbrica) i, després de corregir-lo, el milloren i realitzen una exposició oral davant dels companys (també avaluada amb una rúbrica). L'experiència és positiva, tot i que sempre hi ha algun grup que no se'n surt.

Si us interessa, podeu demanar-me més informació.

Jordi

Comentari de Pilar Garcia Vidal octubre 18, 2012 a les 15:53

Hola Joan, és clar que ens interessa el recull de textos. Podries enviar-nos-els als membres del grup i després et comentaríem el resultat obtingut treballant-los. A més, faríem intercanvi amb d'altres que estem utilitzant a les nostres classes.

Comentari de Joan Iborra octubre 17, 2012 a les 19:37

Fa un temps vaig treballar el Tirant amb un grup de textos relacionats amb les activitats tardomedievals, la indumentària, l'alimentació, les llices, l'estratègia, els duels, l'ordenació dels invitats... Si penseu que poden ser útils encara, dieu-me com ho podem fer.

Joan

Comentari de Pilar Garcia Vidal novembre 14, 2011 a les 17:47

Gràcies Vicent, encara no he pogut accedir al diigo perquè no se m'obri la pàgina però ho continuaré intentant. Us deixe l'enllaç amb el meu wiki on es van incorporant les informacions sobre les escriptores que van troban els alumnes de 4t. Amb els de 1r de Batx. hem obert un docs on també han incorporat la documentació sobre les escriptores anterios al s. XX:

Tenim una selecció d'imatges, de cites, línies del temps i dades bibliogràfiques d'interès: http://queviuresdigitals.wikispaces.com/ACTIVITATS+4t+d'ESO

Comentari de Vicent Ferrer Puchol novembre 13, 2011 a les 22:43

Gràcies pels enllaços. Els he afegit a un grup de Diigo creat per Anna, http://groups.diigo.com/group/literatura-catalana-1r-de-batxiller, on se'n poden consultar altres.

 

Membres (19)

 
 
 

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service