III Jorn. de Teatre i Educació als Museus (L'educació social i emocional per mitjà de les arts)

És evident que res d’allò relacionat amb  l’art és evident”  

Teodoro Adorno

Si partim de la idea com deia Adorno que és evident que res de tot allò relacionat amb l'art és evident, hem d'arribar a la conclusió que ens calen eines de mediació entre l'obra artística (entesa aquesta en el seu sentit més ample, des d'un objecte o quadre d'un museu fins a una dansa o una obra teatral) i el receptor. La formació dels usuaris de la cultura hauria de passar per tant, per un procés d'alfabetització artística que comprendria des de “veure art” fins, com no podria ser d’altra manera, a “fer art”.

A través de l'apreciació i valoració de l'obra artística es desenvolupen moltes capacitats del subjecte receptor (espectador, visitant del museu, assistent a un concert). En aquestes jornades posarem l'èmfasi en com l'art és un espai per al desenvolupament personal i social de l'individu. Sobretot si tenim en compte, com diuen els experts en creativitat, que l'obra d'art més completa que realitzem al llarg de la nostra vida és la construcció de nosaltres mateixos.

Mitjançant les tècniques dramàtiques podem arribar a nivells més alts de comprensió i apropiació de les obres artístiques atès que aquestes són un llenguatge total i posen en relació al receptor amb l'obra d'art i, sobretot, propicien la relació entre receptors.

Per últim, emmarcarem aquestes propostes des del “Teatre Museu” una modalitat del “Teatre Aplicat” que implica als visitants dels museus en activitats dramàtiques per millorar la seua experiència durant l’estada al museu. Recorre als jocs i simulacions teatrals amb fins educatius, informatius i d'entreteniment. En general, aquesta tasca és realitzada per actors professionals, que representen un personatge -o personatges- tot utilitzant la narrativa dramàtica. El TM es refereix tant a la representació teatral d'una obra als museus com a la utilització de qualsevol de les múltiples tècniques dramàtiques.

DIA: 14 i 15 de novembre de 2014

LLOCMuVIM

DESTINATARIS: professorat de tots els nivells educatius, animadors socioculturals, mediadors de museus i tota persona interessada en els temes de la formació artística.

 Coordinador: Antoni Navarro

Organitzen: MuVIM i Postgrau de Teatre en l’Educació de la Universitat de València.

Col·laboren: CEFIRE de València, Espacio Inestable i Avecteatre i Educació.

INSCRIPCIÓ i CONFIRMACIÓ AL CEFIRE DE VALÈNCIA:

Per a més informació a la web del Postgrau de Teatre en l'Educació:

http://www.postgradoteatroeducacion.com/iii-jornades-de-teatre-educ...

Vistes: 29

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service