Informació

Videolit

Videolit és una càpsula audiovisual articulada a partir d’un text literari inclosa en les estratègies d’aprenentatge actiu a través d’un projecte de creació. Videolit és també una xarxa social que aplega projectes artístics que utilitzen la paraula.

Membres: 22
Darreres activitats: Nov 17, 2015

web: http://videolit.org

El web, que està creixent a mica a mica després de tenir el suport a nivell d'investigació de l'antiga EADC i a nivell de difusió de la ILC, està dividit, actualment, en quatre grups: "La paraula construïda", dedicat a la paraula i l'espai (escultura, dansa, paisatge, performance, instal.lacions, arquitectura); "La paraula pixelada", dedicat a la paraula i la imatge (pintura, foto-text, videoart, tipografia, cartellisme); "Videolit", dedicat a càpsules audiovisuals que parteixen d'un text literari; i "Formació", dedicada a experiències educatives que utilitzen les TIC i a pàgines relacionades amb el món de les TIC i de les metodologies d'aprenentatge actiu a través de projectes de creació. Aquest últim grup és l'únic que per tal d'accedir-hi precisa l'autorització de l'administrador. Tota la xarxa (i els diferents grups) funciona com una xarxa d'intercanvi i permet linkar a altres pàgines, pujar arxius i comentar-los. La xarxa aplega continguts públics (no es precisa registrar-se per accedir-hi) i privats (necessites registrar-te i unir-te al grup corresponent per poder accedir-hi), i té un cercador que permet (si estàs registrat) cercar continguts a través de tags (nom de l'escriptor, de l'obra, del curs o de l'escola que ha realitzat un video, etc). Per poder veure tots els continguts i poder participar a la xarxa (comentar continguts, pujar i baixar arxius, accedir a planes, etc) cal estar registrat. Les incorporacions de continguts de la web tenen una projecció dinàmica en el grup Videolit creat a Facebook. La pàgina intenta ser un referent futur a nivell internacional d'experències formatives, creatives i de difusió que incideixin en la importància de la paraula tant a nivell de comunicació com de creació.

Fòrum de Conversa

Aquest grup encara no té cap conversa encetada.

Mur de comentaris

Fes-hi un Comentari

Necessites ser membre de Videolit per a afegir comentaris!

Comentari de aleix cort vives agost 3, 2012 a les 19:43

Podeu seguir les aportacions al videolit com a metodologia i com a format al Grup Videolit de facebook i al portal http://videolit. Per veure treballs, estudis i articles, també podeu accedir al bloc del mateix nom, a la pàgina d'Hermeneia i, últimament, a la secció "videolits" de la pàgina dedicada a Sales, Calders i Tísner. Salut i aventures!

Comentari de Maite Boscà LLoret gener 11, 2012 a les 0:01

Moltes gràcies, Oreto i Aleix! M'ho he passat molt bé iniciant-me al videolit i coneixent-ne! ;) Al Portal n'hi ha molts i ben diversos. Ja tinc ganes de fer-ne un altre i de continuar navegant-hi!

Comentari de aleix cort vives gener 10, 2012 a les 22:13

Bona feina, Maite ;)

Comentari de Oreto Doménech gener 10, 2012 a les 21:21

Maite, m'han encantat!!! Besets!

Comentari de Maite Boscà LLoret gener 8, 2012 a les 18:16

Hola, companys! Al grup "Formació" de videolit.org i també al grup de Facebook "Videolit" he penjat dos videolits -i els comentaris- que acabe de realitzar com una pràctica dins del Màster en Literatura digital: "Cataclisme" i "Soneto 1000".

Comentari de Maite Boscà LLoret novembre 15, 2011 a les 18:41

Hola, company*s! Hola, Aleix!

Doncs jo també m'afegisc al grup, a veure si anem fent!

Comentari de Francesc Joan López abril 11, 2011 a les 0:57
Aleix, molts èxits amb la novel·la "El nen que volia tenir les mans transparents"  i gràcies per manatenir-nos ben informats amb propostes interessants.
Comentari de aleix cort vives abril 10, 2011 a les 23:56
Us deixo l'entrevista que Roser Amills va dedicar als videolits a les pàgines de La Vanguardia.es per si no l'heu vista i us interessa i el tema: "Videolit: càpsules divulgativas de literatura", Una abraçada.
Comentari de aleix cort vives abril 10, 2011 a les 23:54
Us deixo l'entrevista que Roser Amills va dedicar als videolits a les pàgines de La Vanguardia.es per si no l'heu vista i us interessa i el tema: "Videolit: càpsules divulgativas de literatura", Una abraçada.
Comentari de Oreto Doménech març 20, 2011 a les 21:05
Ah, doncs mira que bé!! Si algú li aprofita i el posa en marxa, el treball és tot seu. Besades!
 

Membres (22)

 
 
 

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service