XII Olimpíada d'Història de la Literatura

Els organitzadors professores i professors de diversos Departaments de Valencià del País:

Adolf Fenollós, Àngel Peiró, Isidre Crespo, Joan Lluís Sanxis, Josep Lluís Ribes, Pau Marqués, Pilar Medrano, Pura Santacreu, Rosa Verger, Toni Teruel organitzen la XII Olimpíada d'Història de la Literatura, i accepten idees per millorar l'activitat.


BASES DE LA XII EDICIÓ DE L’OLIMPÍADA DE LITERATURA.

MATÈRIA: Història de la Literatura Catalana des dels orígens (Ramon Llull) fins la postguerra. Cada any, commemorant els diversos centenaris, hi haurà preguntes dels autors/res rememorats. Enguany celebrem els centenaris de Teodor Llorente Olivares, Joan Maragall Gorina, Manuel Sanchis Guarner i Enric Valor Vives.

ORGANITZACIÓ DE LA PROVA:

Una primera prova que contindrà: Una bateria de 60 ítems d’Història de la Literatura Catalana, i una bateria de 14 fragments de textos literaris, extrets de l’Antologia que els membres de l’Olimpíada hem seleccionat, on l’alumnat haurà d’identificar l’autoria. Antologia que els centres participants poden sol·licitar.

Una segona prova que serà un comentari. L’alumnat haurà de triar entre dos fragments de textos proposats. Ambdós comentaris seran dirigits i tindran una dificultat similar. La tria de textos serà: a) un text de l’Antologia de referència, b) la lectura d’un llibre que l’equip organitzador elegeix, i que, en l’edició d’enguany,  és “Pedra de tartera” de Maria Barbal. L’Antologia la podeu solicitar per correu electrònic a angelsafor@telefonica.net

PARTICIPACIÓ: Alumnat de 4t ESO i els dos cursos de Batxillerat. La participació s’hi realitzarà en equips de dues persones.

Els equips han de fer efectiu un ingrés de 20 euros (10 euros per alumne participant),  al compte de BANCAIXA: OLIMPÍADA D’HISTÒRIA DE LA LITERATURA.  Compte: 2077-0098-11-1103669674 . En l'ingrés cal que conste  l'IES des del qual participeu, i enviar, per correu electrònic, les butlletes complimentades abans del 30 de març. Amb la quota de participació se sufragaran els compromisos dels premis i altres despeses organitzatives.

DATA: 9 d’abril, a les 9,15 hores. Termini d’inscripció: 30 de març.

LLOC: Universitat Politècnica de València. (Escola d’Informàtica)

PREMIS: Hi haurà set premis diferents:

Un primer premi de 300 €.

Dos segons premis de 150 €.

Quatre tercers premis de 100 €)

INFORMACIÓ: DEPARTAMENTS DE VALENCIÀ DELS IES “Maria Enríquez” de Gandia i IES “El Clot” de València.

Telèfon de contacte: 68.68.45.818

Correu de contacte: angelxaloc@telefonica.net

Adreça: Àngel Peiró Martínez, departament de valencià de l’IES “Maria Enríquez” de Gandia.

 iesmariaenriquez@iesmariaenriquez.com

 


Última actualització per Queti Mar 1, 2011.

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service