Divendres 4 de març els alumnes de 4t ESO de l’IES Honori Garcia de la Vall d’Uixó varen assistir al lliurament del II Concurs de Booktrailers Martí Sorolla. Es tracta d’una iniciativa del col·legi Plurilingüe Martí Sorolla per tal de fomentar la lectura, l’ús de les TIC i la creativitat entre l’alumnat de 4t d’ESO i de Batxillerat de tot el País Valencià.

L’acte es va celebrar al saló d’actes del Jardí Botànic de València, fet que varen aprofitar les notres alumnes per recòrrer els jardins i fer algunes fotografies abans de començar el programa previst.

La cerimònia va estar conduïda per la professora Àngels Soriano (Microsoft Innovative Educator Expert 2015). En un primer moment, i després d’unes amables paraules de benvinguda on es va comentar la gran quantitat i qualitat dels treballs presentats, va prendre la paraula Víctor Suñer, realitzador de Vessmedia. Aquest especialista en creació de continguts audiovisuals i publicitat va mostrar alguna de les campanyes on ha treballat com la de PEPSI o la del Valencia CF. Va explicar de manera molt didàctica i entenedora com es treballa en equip i com d’important és la compenetració amb els companys i la motivació d’un treball il·lusionant.

A continuació, Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, doctora cum laude en Filologia Romànica, professora de literatura catalana de la UB i ponent de la primera edició TEDxLaVall, va parlar de la lectura i les TIC. Laura Borràs va engrescar el públic amb uns treballs molt motivadors sobre la lectura i la creació de continguts en uns nous espais: Booktuber, booktrailer o videolit. Amb el seu mestratge, molts dels alumnes van descobrir una forma diferent de llegir el món: la dels artistes-creadors.

Finalment es van lliurar els premis —dos accèssits i un primer i segon premi— amb dotació econòmica i un lot de llibres, gentilesa de l’editorial Santillana. Entre els treballs finalistes hi havia un booktrailer de l’IES Honori Garcia, relitzat per les alumnes: Fàtima Makraz, Carmen Aguilar, Laura Madrigal, sobre la novel·la de John Green No està escrit a les estreles. Els booktrailers guanyadors van ser: Quan deixàvem de ser infants de l’escriptora Gemma Pasqual, que també va asistir a l’acte, i Joc brut de Manuel de Pedrolo.

Després de la cloenda, l’alumnat va comentar la il·lusió que els havia fet no només el treball de realització del booktrailer, sinò també el fet d'haver pogut assistir a la cerimònia de lliurament de premis com a finalistes. Han tornat a casa amb la motxilla carregada d’idees per al curs vinent perquè, per descomptat, ja esperen el III Concurs Booktrailer Martí Sorolla 2017.

Vistes: 162

Fes-hi un Comentari

Necessites ser membre de Un Entre Tants per a afegir comentaris!

Registra't en la Xarxa Un Entre Tants

Comentari de Antoni de la Torre juny 27, 2016 a les 21:12

Holaaa. Enhorabona per l'organització d'aquests premis de tràilers de llibres! Volia saber si heu difós per la xarxa els tràilers guanyadors, si es poden trobar enlloc. Gràcies!!!

Comentari de Àngels Soriano Sánchez març 10, 2016 a les 8:05
Moltes gràcies per la ressenya Olga!!!

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service