Mai no he estat una perseguidora de mites. Amb certa distància he anat a concerts, a xarrades i conferències de persones-personatge que admire, i he mirat amb enveja i  covardia les persones que s'arrimaven per recollir una signatura -em firmes el disc?- per felicitar i mostrar la seua admiració o senzillament per recollir un sonriure en una foto. Així he deixar passar Fuster, Teixidor,  Benedetti... i molts i moltes d'altres.

Però -i mireu quina sort-, també per alguna raó no fou així el cas amb Enric Valor. Per una vegada -jo ja no era tan jove, aleshores, perquè moltes vegades més havia anat a conferències seues- i  en assabentar-me que signava llibres a la Fira del LLibre em vaig carregar dels dos volums que tenia de l'Obra literària Completa, en aquella edició  de 1975 de la desapareguda editorial Gorg -supose que algú la recordarà- i amb tota la meua vergonya vaig fer la fila per tal que aquella persona entranyable em signara uns llibres que jo m'estimava tant. Quan em tocà -imagineu que no portava llibres acabats de comprar, que era la finalitat de la Fira, sinó llibres vells, folrats en plàstic perquè no es feren malbé amb les continuades lectures i viatges a escola i a casa- Valor mirà amb sorpresa eixos llibres i tot seguit em mirà a mi, ben sorprés de trobar aquells volums i estiguerem parlant una estona de contes, de llibres vells i d'editorials que s'havien quedat pel camí. Una bona estona. Em quedà, d'aquella xerrada, el seu somriure i una bella dedicatòria.

Vistes: 106

Fes-hi un Comentari

Necessites ser membre de Un Entre Tants per a afegir comentaris!

Registra't en la Xarxa Un Entre Tants

Comentari de pepa guardiola agost 24, 2011 a les 11:37
Anna, a mi em va passar una cosa semblant a tu,  ara em mire i remire els volums de Gorg signats per ell. Tinc també estampat amb la seua signatura un altre llibre, que és  una autèntica relíquia , el "Curso de Lengua Valenciana", prologat per Sanchis Guarner, sense editorial, imprés en tallers tipogràfic FERMAR de València a 1966, en el seu dia, fa molts anys, ens  va servir a una colla d'amics per a iniciar-nos en l'estudi de nostra llengua.
Comentari de Anna Gascon agost 24, 2011 a les 0:04
Gràcies, companyes.
Comentari de Laura Santacruz agost 23, 2011 a les 22:39
Un apunt molt bonic, Anna, d'un record més bonic encara.
Comentari de Francesca Navarro Roman agost 22, 2011 a les 20:37
Em sent identificada amb la teua descripció com a "no perseguidora de mites". Amb Enric Valor faig, igualment, una excepció. No vaig tenir la sort de poder parlar amb ell, com diu Alícia, tens un record que és un tresor.
Comentari de Alícia agost 22, 2011 a les 18:13
Quina sort, Anna! Això és un vertader tresor.
Comentari de Queti agost 22, 2011 a les 16:20

Ja he vist, ja, el que tenim en comú amb Valor i Gorg! Una veritable joia, i un privilegi comptar amb una obra, la seua, colossal.

Besets

Comentari de Maite Boscà LLoret agost 22, 2011 a les 12:18
Quina enveja i quina sort, Anna! Guarda i gaudeix del llibre dedicat per Enric Valor!

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service