Any Valor a l’IES Federica Montseny de Burjassot:

Amb motiu de la celebració de l’Any Valor el Departament de Valencià, juntament amb el Departament d’Anglés va acordar dedicar el primer trimestre del curs 2010-2011 al nostre autor.  Això suposava el disseny i execució d’activitats al voltant de la figura i l’obra de l’autor introduïdes al currículum ordinari dels grups. Un seguit d’activitats que abastien tots els grups de secundària i batxiller i en ambdues llengües.


El nostre Centre participa en un Projecte Comenius i és des d’aquest que  s’expliquen dues de les característiques que ha tingut el treball de Valor. La primera, la necessitat d’elaborar materials que foren visibles per als companys i companyes  dels altres països. Aquesta “necessitat” va ser decisiva a l’hora de plantejar-nos els productes finals. Així, haguérem d’aplicar tots els recursos TIC que teníem a l’abast: videos, enregistraments de veu,  power-points …  que havien de compartir-se i ho feren a través dels blocs del Departament i les wikis creades per aquest motiu. La segona era, com és previsible, la traducció a l’anglès d’aquesta producció. Calia “exportar” tot el treball per tal d’exposar-lo a l’encontre que es va realitzar a Copenhaguen sota el tema general de “les nostres cultures”. Això va plantejar la necessitat dels subtítols -en els vídeos- o el doblatge.


El Primer Cicle d’ESO va llegir algunes de  les Rondalles Meravelloses per elaborar, posteriorment, Auques que exposaren a l’ institut i que podeu veure al bloc del Departament. Els grups de tercer van elaborar postcads -enregistraments pujats finalment a la xarxa- de  les mateixes Rondalles. Anaren, també, a realitzar els tallers de l’exposició “Enric Valor, el valor de les paraules.” (Podeu llegir les seues impressions en un article a banda aquesta mateixa revista.)
Als quarts d’ESO el treball fou una mica més intensiu, ja que, a més, part de l’alumnat  havia d’explicar  a Copenhague qui era el nostre autor. Així, la lectura fou el llibre de narracions breus  Les Narracions perennes i les activitats posteriors foren l’elaboració de  dos curts – les Contalles de la boirai L'Experiment Strolowich. -i la visita a Mas de Planisses –Castalla –activitat plantejada també per  als grups de Batxiller- en companyia de Vicent Brotons, professor de la Universitat d’Alacant i especialista en la figura i obra d’Enric Valor.  

"Una vegada, ja fa anys, el meu amic Francesc Amorós, propietari de vella nissaga, fill i veí de Castalla, em va convidar a passar uns dies de cacera en el seu mas de Planisses..." Nosaltres, uns quants anys després, -i una mica més còmodes- vam  refer el camí.

Podeu veure el treball als blocs del departament

http://departamentvalenciaiesfederica.blogspot.com/

http://podemipunt.blogspot.com/

http://eldiaride4c.blogspot.com/

 i a la wiki del projecte http://comeniusfederica.wikispaces.com/Enric+Valor...Story+Teller+a...!

Vistes: 35

Fes-hi un Comentari

Necessites ser membre de Un Entre Tants per a afegir comentaris!

Registra't en la Xarxa Un Entre Tants

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service