Avui s'ha presentat la campanya "Un tràiler de lectura en equip"

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), en col·laboració amb el Consell Escolar Valencià, han posat en marxa la primera edició de la campanya 'Un tràiler de lectura en equip', que té com a objectius promoure la lectura com a element clau per a l'aprenentatge i fomentar l'ús del valencià, el treball en equip i la utilització responsable de les xarxes socials. La iniciativa consistix a crear equips que compartisquen les seues lectures a través de les xarxes socials i que creen un vídeo en forma de tràiler cinematogràfic sobre el llibre escollit.


La campanya s'ha presentat aquest dimecres al monestir de Sant Miquel dels Reis, en un acte que ha comptat amb la presència del president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer; la presidenta del Consell Escolar Valencià, Encarna Cuenca i el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano. Més d'un centenar d'assistents han estat testimonis en la formació simbòlica d'un primer equip amb representants de la comunitat educativa.

En la seua intervenció, el president de l'AVL, Ramon Ferrer, ha destacat "la necessitat d'estima, de cura i de compromís per la nostra llengua i per la nostra literatura". Una campanya com esta, ha dit el president de l'AVL, és "una bona contribució a la difusió i la promoció del valencià en tots els àmbits socials".

Per la seua banda, la presidenta del Consell Escolar Valencià, Encarna Cuenca, ha subratllat que "la lectura és la principal eina d'aprenentatge i cal que els xiquets i les xiquetes lligen per a ser ciutadans participatius". Tot i això, ha indicat que "la lectura tradicional ha canviat i hem de parlar de pantalles, formats, hipervincles o textos discontinus". Per això, «necessitem saber què, com i amb qui lligen els xiquets per a aconsellar noves maneres de promoure la lectura en l'educació»

__________________________________________

Per continuar llegint la notícia: 

 http://www.europapress.es/valencia/noticia-lavl-consell-escolar-valencia-sunixen-campanya-per-promoure-lectura-fomentar-lus-valencia-20160629172220.html

Tots els detalls sobre les bases, premis i terminis els teniu disponibles al següent enllaç.

Vistes: 64

Fes-hi un Comentari

Necessites ser membre de Un Entre Tants per a afegir comentaris!

Registra't en la Xarxa Un Entre Tants

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service