Ja està, ja li tocava de manera "formal" i institucional. Algun temps després d'aquell intent de recollir signatures per proposar Valor per al Nobel de literatura, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua "ha designat l'escriptor i lingüista Enric Valor i Vives com a Escriptor de l'Any 2010 per commemorar el desé aniversari del seu traspàs (13 de gener de 2010) i celebrar, alhora, el centenari del seu naixement (22 d'agost de 1911)." Ja li tocava, dic. I ahir va ser la inauguració oficial d'aquest "Any Valor". L'exposició "Enric Valor, el valor de les paraules" , tallers didàctics, conferències, publicacions, unitats didàctiques.... tot un seguit d'actes i material per tal de recordar la figura i difondre l'obra del nostre mestre "exemple de compromís amb la gent, la terra i la llengua.".
Molts de nosaltres ja havíem iniciat el camí de presentar-lo al nostre alumnat, però no està gens malament que per fi l'administració -L'Acadèmia, la Universitat...- agafen el fil i s'hi dediquen -a allò que ells sí podem fer, ja que tenen els mitjans per fer-ho-, com ahir va quedar palés.
Al remat, el que queda, és aquella emoció que va recórrer ahir la sala quan el nostre amic Vicent Brotons -magnífic ponent de la conferència inaugural-digué alguna cosa semblant a "ben devanit estaria ell de veure tot això".

Vistes: 13

Fes-hi un Comentari

Necessites ser membre de Un Entre Tants per a afegir comentaris!

Registra't en la Xarxa Un Entre Tants

Comentari de Queti novembre 25, 2010 a les 17:16
El de dimarts, més enllà de formalitats institucionals, va estar un acte necessari. Cal recordar sempre (no només cada deu anys) el mestre de mestres, l'escriptor, l'home coherent i compromés amb la seua llengua. La conferència de Vicent, magnífica (gens d'estrany en ell). Com bé diu, "Valor va nàixer per estimar les paraules". I nosaltres sempre estarem en deute amb ell.
La companyia, a l'Aula Magna (que es quedà petita), d'excel·lent. Gràcies, Anna.

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service