Manifest d1entretants davant de la suspensió del Decret de Plurilingüisme

En el moment que es va publicar el Decret de Plurilingüisme,  *1entretants, Xarxa Cooperativa d’Experiencies Tic per a l’Ensenyament en Valencià* , va considerar que podria haver estat més ambiciós. Tot i això, aquest decret és un pas ferm perquè l’alumnat avance en l’aprenentatge efectiu tant de l’anglés com del valencià .
 
El decret, basat en les recomanacions de les Unitats d’Ensenyament Multilingüe de la Universitat de València, Universitat Jaume I de Castelló i Universitat d’Alacant, presenta un plantejament didàctic ben rigorós i s'ajusta als enfocaments metodològics capdavanters quant a aprenentatge integrat de llengües. Desplega, a més, mecanismes perquè en tots els casos l'alumnat competent puga obtenir l’acreditació lingüística adient.
 
Com a docents també hem de remarcar que el decret contempla que es destinen hores per a fer comunicació oral en diferents llengües, i que els centres disposen de professorat nadiu en anglés per millorar les competències.
 
Aquests motius són suficients per considerar que la suspensió cautelar del Decret de Plurilingüisme per part del Tribunal Superior de Justícia causa uns perjudicis molt més greus, a l’alumnat, als centres, als docents, a la mateixa administració, que no els que diu voler evitar.
 
La suspensió del decret suposa, d’altra banda, acceptar les consideracions d’aquells que prefereixen el manteniment d’una norma que no garanteix que les alumnes i els alumnes siguen totalment competents en les dues llengües oficials i en anglés, tot creant un nou perjudici a l’alumnat.
 
Demanem, per tant, que el tribunal atenga les al·legacions que es presenten perquè no es paralitze l’aplicació del Decret i que tinga en consideració l’interés públic representat per la Conselleria d’Educació i la Generalitat Valenciana, així com l’interés dels centenars de milers d’estudiants valencians que podran ser autènticament plurilingües amb aquest Decret.

Vistes: 105

Fes-hi un Comentari

Necessites ser membre de Un Entre Tants per a afegir comentaris!

Registra't en la Xarxa Un Entre Tants

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service