Materials dels tallers de la jornada formativa #1ecomparTIC

 

Fi de curs d’1entretants: ComparTIC 2.0

El passat 18 de juny ens vam aplegar com ja sabeu a  lIES Jordi de Sant Jordi per acomiadar el curs amb una jornada pràctica que ens il·lusione i ens òbriga camins a explorar per a poder emprar-los a classe en un futur

 

De la Taula redona. TICvallers de la taula rodona o com integrar les TIC a l’aula vos en vam parlar en aquest fòrum de conversa,  encara i sempre obert a les vostres aportacions. Dels tallers, ara vos en recordem els continguts i hi afegim els materials que s'hi van fer servir:


Beceroles TIC de navegació en xarxa: destinat als companys que desitgen aprendre bé quatre passes bàsiques per moure’s en la xarxa com el peix en l’aigua. Orientat a obrir un compte d’usuari a Google i explorarne ben a fons totes les possibilitats, que en són moltes. Visita al detall de la nostra xarxa “Un entre tants” per a poder traure'n el màxim profit. El taller el va impartir Laura Santacruz.

Beceroles digitals on PreziExpliquem històries amb TIC; el relat digital: explicar històries o que ens les expliquen és una cosa inherent a l’ésser humà... i ben plaent! Per això el relat digital es presenta com un mitjà d’expressió educativa de caràcter multimèdia amb avantatges pedagògics i didàctics en totes les matèries. Aquesta activitat digital ens permet, també, revisar els usos educatius que donem als relats des de les assignatures humanístiques i veure’n tres exemples prototípics. Toni de la Torre hi va fer una reflexió al voltant de la metodologia per a crear relats digitals i, a més, aprendre a usar el programa “Fotos narrades 3 per a Windows”.
ConTIC, contat, ja s’ha acabat!: l’eina més autènticament creativa que tenim és la nostra imaginació i, en aquest cas, l’entorn digital la reforça i potencia. S'hi va mostrar com aprofitar taps de botelles reciclades i, alhora, crear un conte il·lustrat en format digital per als alumnes més menuts.  Un taller especialment adreçat als nivells d’infantil i primària i impartit per Vicent Adell un dels membres de Rodamons teatre, un grup que des de 1996 fa música i teatre per a infants. També han encetat diverses campanyes i activitats d’animació lectora i han estat sempre al dia en l’aspecte més digital i multimèdia.

Eines per a l’ensenyament lingüis-TIC: l’univers d’eines TIC aprofitables per a l’ensenyament de llengües és cada vegada més gran i els recursos als quals podem accedir, més interessants: recursos electrònics per a l’organització d’idees (mapes conceptuals, núvols de paraules, línies del temps i pòsters); recursos àudiovisuals per elaborar treballs acadèmics (bancs d’imatges i de sons en línia, programari per a l’edició de vídeos), etc. De compartir documents de text, presentacions i vídeos a la xarxa (Slideshare, Scribd, Vimeo...), conéixer espais web per a l’aula (blog, wiki, xarxes socials) és del que es va ocupar aquest taller impartit per Alícia Martí Climent i Pilar Garcia Vidal.Eines per a l'ensenyament lingüísTIC, PGV i AMCEines per a l’ensenyament cien+TI=fiC: observar els minerals i les gemmes al mínim detall sense microscopi? mostrar l’hort ecològic de l’escola mitjançant un vídeo? estudiar el comportament de les plaques tectòniques... i lligar-ho amb els últims esdeveniments de manera crítica? Investigar sobre l’energia nuclear i intentar esbrinar què hi ha darrere de les informacions que ens arriben sobre el tema? Està clar que la ciència en un món tecnològicament avançat no hauria d’escapar al vessant crític amb la societat que en gaudeix els avantatges i amb la societat on la ciència sembla que no arriba. Les TIC eixamplen les possibilitats d’aprenentatge de la ciència. Manuel Cardeñosa, administrador de la xarxa Bio-Geo i Pedro J. Miguel, membre d’aquesta xarxa, ens van explicar com aprofitar les TIC per a les matèries científiques.
ComparTIsC Documents amb Google:corregir un treball d’un alumne amb rapidesa i sense haver d’escatimar comentaris per falta d’espai o penjar les nostres presentacions i temes sense por a perdre’ls o a haver-los gravat al llapis equivocat, però sobretot, compartir i editar conjuntament un escrit amb els companys de departament, o gestionar un treball de grup compartit dels nostres alumnes, són algunes de les coses que podreu aprendre en aquest taller. Google documents és una eina que ens permet optimitzar la nostra feina a totes les matèries i per a qualsevol tasca docent. Ramon Peris ens va explicar com funciona aquest instrument tan útil.(1) ComparTIsC(2) ComparTIsC

Vistes: 64

Fes-hi un Comentari

Necessites ser membre de Un Entre Tants per a afegir comentaris!

Registra't en la Xarxa Un Entre Tants

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service