PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "POESIA DIGITAL. DEENA LARSEN I STEPHANIE STRICKLAND", D'ORETO DOMÉNECH A VALÈNCIA I A L'ALCÚDIA

El dijous dia dia 3 de novembre i el divendres 4 del mateix mes, s'han celebrat les presentacions del llibre d'Oreto Doménech (membre de la nostra associació), "Poesia digital. Deena Larsen i Stephanie Strickland" a València i a l'Alcúdia. El llibre ha estat editat pel servei de Publicacions de la Universitat de València, dins la Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, que dirigeix la professora Carme Manuel

A la presentació de València, celebrada a la Llibreria Fan Set, hi vam comptar amb la presència de la pròpia autora, de Carme Manuel i de la Directora General de la Institució de les Lletres Catalanes, la doctora Laura Borràs i Castanyer.

La doctora Carme Manuel va explicar que va ser ella qui li va demanar a l'autora la realització d'un treball més aprofundit de les dues autores nord-americanes que havia conegut a través d'una comunicació publicada per Oreto Doménech. Aquest treball s'havia de convertir en un llibre que es publicaria, finalment, a la col·lecció abans esmentada. Va destacar que era el primer llibre de la col·lecció que es publicava en català i la seua traducció al castellà (la resta de llibres de la col·lecció és només en castellà) a l'Estat Espanyol. També, que es pot comprar en format tradicional o en format e-book.

La mateixa Carme Manuel va explicar que ara caldria fer-ne una traducció a l'anglès per tal d'acostar l'obra al mercat anglòfon.

La doctora Laura Borràs va fer una semblança personal i acadèmica d'Oreto Doménech, des dels seus inicis com a estudiant del Master de Literatura Digital que va crear i dirigir la pròpia Laura Borràs fins que Oreto n'ha esdevingut l'actual directora. Una prova de la confiança que li té com a professional i com a persona amiga. Finalment, la pròpia autora va explicar tot el procés de redacció del llibre, des del seu inici com una simple comunicació d'un congrés, fins a la seua finalització en la forma d'un llibre. Amb totes les dificultats que suposa explicar per escrit unes obres que, fonamentalment, han estat creades per a ser llegides amb mitjans electrònics.

Es tracta de la primera publicació en català sobre poesia digital amb un estudi aprofundit sobre dues autores nord-americanes.

Acabat el torn de la Carme Manuel, Laura Borràs i Oreto Doménech, es va obrir un torn de preguntes al voltant de la literatura digital, l'obra publicada i tot el que els assistents a la presentació van voler preguntar.

La presentació del llibre a l'Alcúdia es va celebrar a la Sala de Conferències de la Casa de la Cultura de la localitat. Aquesta vegada, les presentacions van anar a càrrec de l'alcalde de l'Alcúdia, n'Andreu Salom, de la doctora Laura Borràs i de la pròpia Autora.

L'alcalde va agrair a Oreto Doménech l'oportunitat de presentar la seua obra al seu poble i que ja era la tercera dona que presentava un llibre a l'Alcúdia, mostra de la vitalitat de la creació literària i cultural de la població.

Seguidament, hi va parlar la doctora Laura Borràs que va presentar Oreto Doménech al públic com la millor estudiant de màster que havia tingut i que havia passat de ser una estudiant, a una amiga i a una col·lega que dirigia de manera magistral el màster que havia creat la pròpia Laura Borràs en la Universitat de Barcelona.

També va explicar Laura Borràs el que era la poesia i la literatura digitals en el marc d'una societat amb cada vegada més "nadius digitals".

En ultim lloc va intervindre-hi Oreto Doménech, que va explicar tot el procés de redacció del llibre fins la seua publicació. També va agrair als seus pares totes les facilitats que li havien donat per a ser una lectora empedreïda des de menuda i per a estudiar tot el que ella havia volgut, sense cap entrebanc.

Una de les obres que explica Oreto Doménech és "I'm simply saying", de Deena Larsen i la figura d'una autora digital amb una història vital molt intensa.

Va explicar un poc, també, l'obra "Vniverse", d'Stephanie Strickland, una creació de literatura digital que és molt complicada d'explicar per la seua extensió i profunditat literària.

Al final de tot plegat, l'autora va signar un munt de llibres als assistents a l'acte de presentació.

Ací es pot trobar la publicació: http://puv.uv.es/product_info.php?cPath=21_22_45_71&products_id...

Save

Vistes: 94

Fes-hi un Comentari

Necessites ser membre de Un Entre Tants per a afegir comentaris!

Registra't en la Xarxa Un Entre Tants

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service