Ben sovint les dates ens permeten acostar-nos amb renovat interés a les grans figures de la nostra cultura. Per un moment he estat a punt d'escriure Homenots a imitació d'aquell del qual mai no vag ser amic, conegut ni saludat. També honorem, però, les Donotes. I són moltes vegades grans dones, d'altra banda, les que enllesteixen magnífics treballs per recordar-nos l'obra d'autors meravellosos, d'autores meravelloses, que gràcies a un any, una fita significativa, esdevenen protagonistes, per uns mesos i més enllà, del nostre treball i del que plantegem als alumnes.

Un autor nostrat, convertit per l'Acadèmia Valenciana de la LLengua en centre del 2015 és Carles Salvador, i del qual Josep Daniel Climent n'està fent una gran difusió. L'any 1916 ha estat declarat Any Ramon Llull, fet que ens permetrà revisitar la magna obra de l'escriptor mallorquí.

Enguany, a més de Carles Salvador, commemorem també Ramon Muntaner, el muntanyenc que es va prometre a Xirivella amb Valençona, a la qual féu esperar 20 anys, 20!, per retornar de les seues aventures mediterrànies. A l'homenatge que n'ha fet el Correllengua a aquest gran cronista medieval se li ha afegit l'escriptor, cantant, actor, Ovidi Montllor.

D'aquests dos darrers, Ramon Muntaner i Ovidi Montllor, n'ha fet unes excel·lents guies didàctiques Anna Gascon, http://www.acpv.cat/web/2015, la presentació de les quals es féu el 3 d'octubre del 2015 a l'Octubre, Centre de Cultura Contemporània.

Les paraules de Carles Monclús i la presentació de Francesc J. López, que ens parlà de la transversalitat de les unitats didàctiques i dels diferents nivells que abasten, varen ser seguides per uns mots recitats/cantats pel grup de Teatre Lliure de Benimaclet. Anna Gascon, en parlar-nos de les unitats, contà anècdotes dels autors i de la seua obra, es referí a com va preparar el material per ajustar-lo als diferents nivells, d'infantil a batxillerat, i, encara més, ens mostrà uns videolits preparats pels seus alumnes sobre textos d'Ovidi Montllor.

Finalment, Francesc Anyó i Borja Penalba interpretaren diverses cançons del poeta d'Alcoi.

Vistes: 90

Fes-hi un Comentari

Necessites ser membre de Un Entre Tants per a afegir comentaris!

Registra't en la Xarxa Un Entre Tants

Comentari de Anna Gascon novembre 6, 2015 a les 18:56

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service