Realitat TIC: reptes de futur. Una mini crònica.

Gràcies a Sandra Montserrat i Pep Hernàndez grans persones, professionals i dinamitzadors incansables, ahir vaig poder participar al curs "Realitat 2.0: experiències TIC en català a les aules".

Bàrbara Peris, companya d'aquesta xarxa, hi va assistir els tres dies. Laura Santacruz va xarrar de Twitter i també ens va acompanyar ahir. I Maite Boscà, Teresa Sàez i Olga Gargallo, van ser les "tres bessones" més eixerides que es van presentar allà ahir a passar el tot el dia amb nosaltres, com a delegació 1entretantiana al sud del País Valencià. Va ser una visita xulíssima!

L'ambient del curs ha estat fabulós, tant per la varietat d'experiències presentades per mestres molt compromesos com pel públic, en un 70% estudiants de Magisteri. L'amplitud de mires dels organitzadors s'acordava perfectament amb les ganes d'aprendre duna majoria de dones que es volen dedicar a mestres en un futur no molt llunyà, i uns quants xics que estudien també per a mestres. I quin goig que feien!

Companys i companyes, veient la representació d'ahir de l'escola de Magisteri, ja us dic que TENIM FUTUR! 

Una cosa molt divertida fou comprovar que hi havia un mitjà de transport molt particular per a traslladar-nos arreu del Campus. Nosaltres, és clar, el vam batejar el TICmòbil. Us agrada?

Bé, després d'aquesta foto on es veu com de divertits són els transports dels Cursos d'Estiu a la Universitat d'Alacant, us en pose una altra panoràmica del lloc on es va fer el curs. La va fer Bàrbara Peris. Es veu com la delegació d'1entretants a mà esquerra piula sense parar.

Jo vaig fer una xarrada on vaig parlar de la meua experiència amb les TIC, incloent-hi la d'enguany amb el Màster, per primera vegada com a professora totalment a distància. Ha estat un repte fer la reflexió sobre la pròpia experiència docent des d'un punt de vista que no havia treballat mai abans, que és el de María Acaso i la seua proposta pedagògica. Podeu trobar més informació sobre aquesta ací: http://mariaacaso.blogspot.com.es/ Recomane també la lectura de Pedagogías invisibles, si us interessa aprofundir en la "lectura" de la pròpia pràctica docent des del punt de vista semiòtic o del significat, que és com fer un comentari de text analitzant cada element que participa en l'acte educatiu. Resulta molt interessant incloure les TIC en aquesta perspectiva. És una mirada molt novedosa i engrescadora que caldrà aprofundir.

Us en deixe la presentació, perquè encara que ho tinc escrit necessite polir-ho un poc més pel que fa a les normes de publicació. Quan ho tinga ben endreçat ja us ho passaré :) La presentació té enllaços que podeu consultar també.

PRESENTACIÓ

Si voleu veure més coses sobre el curs, podeu tafanejar el hashtag #uaestiu a Twitter.

Vam acabar la jornada amb un "picnic" amb begudes i menjugues de la màquina a la gespa del campus. Un moment de relax que hauríem de mirar d'introduir a les nostres jornades formatives ;)

Bon estiu!

Vistes: 174

Fes-hi un Comentari

Necessites ser membre de Un Entre Tants per a afegir comentaris!

Registra't en la Xarxa Un Entre Tants

Comentari de Sandra Montserrat Buendia juliol 22, 2013 a les 23:11

Gràcies per aquesta crònica tan divertida!!!

A la fi, ben contenta amb el curs: amb el professorat i amb l'alumnat. L'any que ve, més!

Comentari de Teresa Sáez juliol 20, 2013 a les 10:47

Gràcies, Oreto, per la teua xarrada i per aquesta nota. Ho vam passar genial!

Estic d'acord amb tu que caldrà introduir aquest tipus de moments-reflexió-relax en les nostres jornades formatives :-)

B7s i bon estiu a tots!

Comentari de Francesc juliol 19, 2013 a les 19:42

Ha estat una experiència molt i molt positiva. Tot de recursos i realitats ben aprofitables.

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service