“L'alternativa a estudiar, abans, era anar a collir taronja. Ara, passar-se el matí salvant el món d’una apocalipsi zombi”.

Olives, va dir, però en la meua visió valenciana de poble és el que vaig entendre. Miguel Valero, catedràtic d’informàtica de la Politècnica de Catalunya i que ha estat subdirector de l'Institut de Ciències de l'Educació  a la mateixa universitat, explicava així la necessitat  de fer front a la gran quantitat d’estímuls tecnològics que faciliten la distracció dels alumnes i dificulten la concentració a classe. La proposta passa per utilitzar a l’aula recursos propis dels jocs. Recursos que faciliten que els jugadors, que coneixen perfectament els objectius, s’enganxen; no tinguen por a equivocar-se i reintenten una acció tantes vegades com calga per superar un nivell; compartesquen els seus èxits i n’estiguen orgullosos. Miquel Valero estava parlant de gamificació, o ludificació si preferiu, a la conferència que va inaugurar la Trobada Gamificació des de l'aula: Experiències, propostes i realitats que es va desenvolupar a Barcelona el passat dia 25 de novembre del 2017. En un discurs seriós i, alhora, divertit, M. Valero també va parlar, entre moltes altres coses, d’aplicacions com kahoot o ClassDojo, i d’establir un sistema de punts, reptes, recompenses, que calia publicar.

El discurs de Valero va ser seguit per diversos tallers, en un dels quals, Participar per primera vegada en el World Mobile City Project (Barcelonada, Valencianada, etc.), intervingué 1entretants. Nia Colldeforns explicà com participar al World Mobile City Project i contà les novetats de l'edició de 2018. Vicent Ferrer, Olga Gargallo i Francesc Joan López desenvoluparen les activitats de Llegim espais amb APPs. Malgrat el poc temps de què disposàrem, els assistents varen poder realitzar diverses activitats vinculades a la valencianada. Tant ells com nosaltres ens quedàrem amb ganes de més.

Finalment, la jornada es va cloure amb una taula rodona amb alumnes i professors de la Manresada, Barcelonada, Alcoianada i Valencianada, a més de Dolors Royo, professora de l’Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) de la Universitat Politècnica de Catalunya, gràcias a la qual les distintes seus del WMCP disposem de l’aplicació de Realitat Augmentada.

Trobareu una visió de la jornada al hashtag #gamificacioiceuab.

Vistes: 58

Fes-hi un Comentari

Necessites ser membre de Un Entre Tants per a afegir comentaris!

Registra't en la Xarxa Un Entre Tants

© 2018   Creada per Un Entre Tants.   Tecnologia de

Insígnies  |  Informa d'un Problema  |  Terms of Service